Руската прокуратура ще поиска в съда ефективна присъда за Навални

0

- Advertisement -

Руската прокуратура ще подкрепи в съда искането на Федералната служба за изпълнение на наказанията условната присъда на опозиционера Алексей Навални по дело за измама да бъде сменена с ефективна. Това съобщи днес пресслужбата на главната прокуратура, цитирана от ТАСС.

Според Федералната служба за изпълнение на наказанията Навални е нарушил многократно миналата година мярката си за неотклонение – подписка, а след приключването на своето лечение в Германия по повод предполагаемо отравяне през август не се е явил за регистрация нито веднъж. В резултат надзорният орган е поискал от съда промяна на наказанието.

- Advertisement -

Това е обичайна практика, цитира ТАСС коментар на Анатолий Якунин, заместник-директор на службата по затворите. Само през 2019 г. руски съдилища са променили на ефективни условните присъди на над 15 000 души, посочил той.

През декември 2014 г. московски съд осъди Алексей Навални за измами спрямо фирмите „Ив Роше“ и „Многопрофилна процесингова компания“ на три години и половина условно с изпитателен срок от 5 години, който впоследствие бе продължен поради закононарушения от страна на осъдения, припомня ТАСС.

Вчера на много места в Русия отново имаше протести с искане за освобождаване на Навални. Силите за сигурност задържаха над 5000 души.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече