ВНИМАВАЙТЕ! Нова измама в интернет: Рекламират лекарство от името на известен кардиолог!

0

- Advertisement -

Поредна измама в интернет за продажба на „лекарство“ за кръвоносните съдове, което, според мошениците, удължавало живота с 10-15 години. Този път е използвано името на началника на Клиниката по кардиология на Медицинския институт на МВР дод. Сотир Марчев.

„Измамници публикуват мои снимки и биография, както и фалшиво интервю с мен, в което препоръчвам фалшиво лекарство“, каза доц. Сотир Марчев по NOVA.

Той е подал жалба в полицията и апелира хората да не се хващат на онлайн измамата.

„Поуката от това е да не започвате нови лекарства, преди лично да се консултирате с вашия лекар. Нови медикаменти се започват само след консултация“, посочи доц. Марчев.

- Advertisement -

Кардиологът обясни, че пациенти са започнали да го търсят, за да се уверят дали информацията за препарата е истина.

Самият той няма представа какво представлява фалшивата хранителна добавка или лекарство.

Опасението на доц. Марчев е, че всеки негов колега може да стане жертва на подобна измама. Затова веднага е написал опровержение във фейсбук. Там обаче не влизали възрастни хора и те се хващали на въдицата.

Измамниците не давали свой телефонен номер, а те звъняли на поръчалите добавката. Хора казвали, че се обаждала жена с руски акцент.

Това не е първият случай, в който измамници рекламират някакво лекарство с неговия образ, в измамните си схеми замесват и други меедици. Наскоро бе използвано името на друг изнестен кардиолог у нас – проф. Младен Григоров. С неговата снимка и измислено интервю, мошеници рекламираха във Фейсбук чудодейно лекарство за прочистване на кръвоносните съдове. Според фалшивата новина хапчето удължава живота на човек поне с 15-20 години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече