Удар! Откриха амфетамини за 5 милиона и половина лева край Свиленград!

0

- Advertisement -

Гранични полицаи откриха амфетамин за ‪5 509 200 лв. в землището на Свиленград, съобщиха от МВР.

На 25 януари двама служители от Гранично полицейско управление-Ново село при обход на землището на Свиленград, в коритото на река Канаклийска, между два гранични репера, в къпинови храсти под изкуствено издигната дига, са открили осем платнени торби, тип „мешки“, в които са установени 72 пакета с наркотично вещество.

- Advertisement -

Веднага на място са пристигнали разследващи екипи, като чантите са били иззети за анализ и установяване на количеството. При назначената и изготвена експертна справка е установено, че в торбите е съхранявано наркотично вещество – амфетамини, с бруто тегло ‪183.640 кг, на обща стойност ‪5 509 200 лева.

Започнали са процесуално-следствени и оперативни действия под наблюдението на Окръжна прокуратура-Хасково за издирване и установяване на лицата, имащи съпричастност към откритите наркотични вещества.

Образувано е досъдебно производство за пренасяне през границата на страната на наркотично вещество в особено големи размери. Случаят е особено тежък – престъпление по чл. 242 ал. 4 във вр. ал. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, за което по закон е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече