Румен Гечев размаза ГЕРБ: 90 на 100 сте от БКП! Децата на активните борци ли ще дават акъл?

0

- Advertisement -

„90 на 100 сте от БКП. До 1990 година сте били мързеливи, а сега сте активни ли? Децата на активните борци ли ще дават акъл?“. Това заяви депутатът от БСП Румен Гечев по време на дебатите в пленарна зала. Представителите обсъждат приемане на проект на решение за одобряване на Решение (ЕС, Евратом) 2020/2053 на Съвета от 14 декември 2020 година относно системата на собствените ресурси на Европейския съюз.

- Advertisement -

С цел да се постигне по-голяма съгласуваност на инструментите за финансиране на Съюза с неговите политически приоритети, да се отрази по-добре ролята на общия бюджет на Съюза (наричан по-нататък „бюджетът на Съюза“) за функционирането на единния пазар, да се осигури по-ефективна подкрепа за целите на политиките на Съюза и да се намалят вноските на държавите членки на база брутен национален доход (БНД) към годишния бюджет на Съюза, на заседанието си от 17 до 21 юли 2020 г.

Един от собствените ресурси, записани в бюджета на Съюза, представляват приходите от налози, премии, допълнителни или компенсационни суми, допълнителни суми или фактори, мита по Общата митническа тарифа и други задължения, установени или които ще бъдат установени от институциите на Съюза във връзка с търговията с трети държави, мита върху продукти по изтеклия Договор за създаване на Европейската общност за въглища и стомана, както и вноски и други задължения, предвидени в рамките на общата организация на пазарите на захар, обясни той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече