Отровното трио прави нов опит за фронт срещу ГЕРБ

0

- Advertisement -

Заради очевидния неуспех да убедим основните политически сили, които имат шанс да влязат в следващото Народно събрание, да създадат общ модел или съюз срещу едноличната власт в страната, предлагаме една последна възможност за общо съгласие. Това  се казва в отворено писмо на Отровното трио. 

„Предложенията, които очакваме публично да бъдат подкрепени, съдържат най-малките очаквания, заложени от протестите през 2020-та година и маркират естествения цивилизационен път на България. Точките по-долу нямат идеологически мотиви, а засягат основните на демокрацията и справедливостта в страната“, уверяват тримата.

Ето и точките около които трябва да се постигне съгласие:

- Advertisement -

1. Нито една от съгласилите се партии и коалиции няма да влезе в явна или скрита коалиция с Бойко Борисов и ГЕРБ, като очевиден носител на едноличната власт в България.

2. Всяка от подкрепящите партии и коалиции приема добросъвестно да преговаря и гласува текстове, с които вади прокуратурата от съдебната власт и установяват контролни механизми над главния прокурор на България.

3. Всеки един от субектите ще отстоява евроатлантическата ориентация на страната, като отчита на първо място интересите на България. Ще защитава парламентарната република.

Припомняме, че в края на миналата година организаторите на протестите, които продължиха няколко месеца – Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Велислав Минеков,  известни като Отровното трио, и бившият омбудсман Мая Манолова, сега лидер на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ подписаха официално споразумение за общо явяване на предстоящите парламентарни избори. В коалицията участват и други политически формации като Движение „България на гражданите“, която беше в Реформаторския блок, „Движение 21“ на бившия депутат от БСП Татяна Дончева, ВОЛТ и др.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече