Комуникационен експерт: Да ползваш тролове е като да кихнеш в пепелник!

0

- Advertisement -

Да използваш тролове е като да кихнеш в пепелник – цапаш себе си, опонента и цялата информационна среда. Практиката за използване на тролове е нещо изключително неетично и неморално.

Това заяви в ефира на Българското национално радио комуникационният експерт и преподавател в УНСС доц. д-р Александър Христов.

- Advertisement -


Троловете  наводняват по думите му социалните мрежи и информационното пространство  с неверни и емоционални негативни твърдения, опитвайки се да очерни някой политически опонент. “Вгорчава се информационната среда”, посочи още експертът. 


По думите му троловете се проявяват във форумите и в социалните мрежи почти винаги около избори, особено в моменти на високо обществено напрежение, когато хората са по-податливи на емоционални “лашкания”.


“Троловете са платени или провокирани от някой, те изказват чуждо мнение. Повечето от троловете са млади момчета и момичета, които нямат кой знае колко изразена собствена гражданска позиция и пишат онова, което им спускат. Поради тази причина е много трудна да спориш с трола, а ние, комуникационните специалисти, казваме, че и не трябва, защото по този начин го легитимираме”, обясни още Христов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече