Манолова и “Отровното трио” стават “Изправи се! Мутри, вън!”

0

- Advertisement -

“Изправи се.БГ” на Мая Манолова и “Отровното трио” искат да участват на предстоящите парламентарни  избори под името “Изправи се! Мутри вън”, това стана ясно от брифинг на двете формации, даден днес.

Беше уточнено, че предстои регистрация на наименованието в Централната избирателна комисия, като учредителите на обединението са категорични, че названието отговаря на всички изисквания на Изборния кодекс. Все пак беше уточнено, че ако ЦИК откаже да ги запише под това име, те имат втори план за действие.

По време на брифинга се посочи и че като регистрация, ще бъдат използвани три от партиите в коалицията.

Мая Манолова обясни, че в листите на коалицията ще има само 30% участие на партийно ангажирани хора, а другата част – 70%, ще са безпартийни граждани. 

- Advertisement -

Приоритетите им ще са повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, дълбока съдебна реформа, борба с монополите, борба за чиста природа и т.н. 

Предвиждат и ревизия на управлението на Бойко Борисов. „И ще кажем ясно на българите къде са отишли техните пари. Ще работим за създаване на мнозинство на почтените в 45-ото Народно събрание. Няма начин да подкрепяме правителство на ГЕРБ и ДПС, защото за нас те олицетворяват задкулисния модел, срещу който аз се изправих миналата есен в София“, обясни Манолова.

До края на месеца те ще бъдат готови и с програма, в която ще предложат мерки за обикновените хора. 

„Ще отменим облагането на доходите до 650 лв. – това ще бъде първата мярка. Имаме мерки и за подкрепа на малкия и средния бизнес като данъчна ваканция в рамките на кризата. Ще подкрепим и слабите и уязвимите с ваучери за социални услуги, безплатни детски градини и др.“, посочи Манолова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече