Започва регистрацията на партии и коалиции в ЦИК за изборите

0

- Advertisement -

От 9 часа тази сутрин, до 17 часа на 17-и февруари Централната избирателна комисия ще приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за народни представители, насрочени за 4 април.

В изборите за народни представители и може да участват партии и коалиции, регистрирани в Централната избирателна комисия. Всяка партия може да се яви самостоятелно или в коалиция с други партии, а една партия може да бъде част само от една коалиция.

- Advertisement -

При подаването на документите в ЦИК трябва да е внесен депозит от 2 500 лева по банкова сметка в БНБ. В заявлението за регистрация на партия се посочва пълното или съкратеното наименование според съдебната й регистрация и се заявява наименованието, под което ще бъде отпечатана в бюлетината. За коалициите се посочва пълното или съкратено наименование на коалицията според решението за образуването й. Представя се списък с имена, единния граждански номер и саморъчен подпис на не по-малко от 2500 избиратели, подкрепящи регистрацията на партии или коалиция. Всеки избирател може да участва само в един списък.

Отказите за регистрация от ЦИК се обжалват пред Върховния административен съд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече