Потресени майки алармират: Столична болница дере 15 лв. за детски преглед

0

- Advertisement -

Десетки майки изпаднаха в потрес от практиките в столична поликлиника. Оказва се, че прехвалената Първа детска консултативна клиника в София иска по 15 лв. „пожелателна такса” при всяко посещение, въпреки че има договор със Здравната каса.

За това алармира Мила Григорова във Фейсбук групата “Майките на София”. Ето от какво се оплаква тя:

„Да споделя „приятни“ впечатления от прехвалената 1 ДКК… Дъщеря ми е записана на личен лекар в груповата практика на болница Лозенец, а 1 ДКК са посочени като дежурни лекари за прегледи на тези деца в извънработно време – дежурни лекари по Здравна каса.

    При първото ни посещение там за една лека кашлица в една неделя (още през септември), учтиво ни обясниха, че да, наистина прегледите са по здравна каса, НО има ПОЖЕЛАТЕЛНА АДМИНИСТРАТИВНА такса от 15 лв при всяко посещение.

- Advertisement -

Тъй като е пожелателна, а не смятам, че е нужно да взимат двойно пари и от касата, и от родителите, тогава отказах да я платя. Вчера вечерта, дъщеря ми си разби прекрасно носа и докато се дереше и й течаха кървища от носа, им се обадих (като посочени дежурни лекари на дъщеря ми по ЗК), за да попитам дали е за преглед и ако да – къде.

    Отговориха ми много любезно, че щом съм отказала да платя пожелателната административна такса от 15 лв. преди 5 месеца, „сега, с нищо не могат да ми помогнат…“.

Под поста на Мила Григорова има стотици възмутени коментари. „Що за безобразие?! Нали си вземат парите от касата… Ако е частен кабинет, разбирам. Но като имаш договор със ЗК, това е престъпление! Тук става дума за живота на дете. Как не ги е срам…”, гласят голяма част от коментарите под статуса на потърпевшата майка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече