Прокуратурата поиска осъдителна присъда срещу Прокопиев

0

- Advertisement -

Апелативният специализиран съд ще се произнесе в срок по делото „ЕВН”, по което подсъдими са Иво Прокопиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков. Днес прокурорите поискаха осъдителна присъда.

Това стана ясно след приключилите днес пледоарии на втора инстанция.

- Advertisement -

Министрите в първото правителство на Бойко Борисов – Симеон Дянков на финансите и Трайчо Трайков на икономиката, бизнесменът Иво Прокопиев, както и трима служители на дружеството „Булброкърс“, са подсъдими за продажбата през 2011 година на 33% държавен дял от електроразпределителното дружество ЕВН. „Булброкърс“ е избрано за инвестиционен посредник при продажбата на ЕВН. През юни миналата година Специализираният наказателен съд прочете оправдателни присъди по делото. Още тогава от прокуратурата казаха, че ще протестират.

Прокуратурата поиска днес Апелативният спецсъда да отмени първоинстанционната присъда и да постанови нова такава осъдителна. Преди това сред разпитаните като свидетел бе бившият министър на икономиката Емил Караниколов, който по това време е бил директор на Агенцията за приватизация. Той бе разпитан като свидетел и на първата инстанция пред специализираният наказателен съд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече