Въртиопашка: Валери Симеонов е готов да се надупи на ГЕРБ

0

- Advertisement -

Не зная ГЕРБ за следващото Народно събрание с каква програма ще излязат, ако програмите ни съвпаднат, ще ги подкрепим. Това каза лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов в интервю за предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Имаме два случая на реплики между „Воля“ и НФСБ за 4 години. Няма много такива. Става въпрос за парламентарни дебати, при които понякога емоцията надделява. Всички сме хора. От 2019 г. досега няма да намерите кадри на взаимни упреци между нас.

    От повече от година и половина истината е, че ние сме в диалог с партия „Воля“ и лично с г-н Марешки и от доста време коментираме евентуално патриотично обединение и търсене на сближаване“, посочи Симеонов.

- Advertisement -

„Политиката не се движи от личните отношения, а от определени закономерности в партийно отношение. Повече от година сме в диалог с тях. Нямаме никакво разминаване. Имаме подкрепа за редица законодателни инициативи. Имаме много близки законодателни инициативи. Те внесоха много един законопроект за забрана за употреба на електронните цигари, които ние подкрепихме.

    Ние бяхме внесли един – два месеца по-рано законодателна инициатива за тези енфиета, който те подкрепиха. Доста често нашите инициативи са съвпаднали, проблемите ни също са много близки. Няма да видите някакви упреци или нападки от този период насам – от година и половина. Държахме си на нашата коалиция, докато я имаше до преди няколко дни. Коментирали сме и формиране на една по-широка коалиция на патриотична база между трите партии. След като ВМРО ни изненада, този процес трябваше да бъде ускорен с оглед на приближаващите парламентарни избори“, каза още той.

По думите му от ГЕРБ не са знаели за този съюз. Според него коментари винаги ще има, но относно възможните конфигурации след изборите, всичко е въпрос на съгласуване. „През 2014 г. ние включихме споразумение за подкрепа на правителството на ГЕРБ без да влизаме в него.

В същата ситуация се намираше досега и „Воля“ – те бяха извън правителството, но подкрепяха повечето инициативи на коалицията. Не мога да гадая какво ще стане в новото Народно събрание след изборите. През 2014 г. и 2017 г. постигнахме споразумение в ГЕРБ след съгласуване на програмите – нещо, което до момента не е направено в политиката и парламента. Не зная ГЕРБ за следващото Народно събрание с каква програма ще излязат. Ако програмите ни съвпаднат, ще ги подкрепим“, допълни той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече