Д-р Брънзалов: В началото на трета вълна от пандемията сме, но няма да има толкова голяма заболеваемост

0

- Advertisement -

„Най-вероятно сме в началото на трета вълна на заразяване с COVID-19, но тя в никакъв случай няма да даде толкова голяма заболеваемост. Убеден съм, че кривата ще бъде малко по-ниска.“

Това мнение изрази зам.-председателят на Управителния съвет на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов пред Нова тв.

По думите му лекарите са спокойни, натрупали са опит и сегашната ситуация не може да се сравнява със случилото се през миналата година.

- Advertisement -

„Виждате колегите, които приемат пациенти, колко са спокойни. Не можем да го сравним с това, което беше преди десетина месеца, когато те нямаха опит и не бяха достатъчно защитени. Системата също бързо се адаптира според ситуацията у нас“, коментира д-р Брънзалов.

По думите му при нужда отделенията могат бързо да бъдат трансформирани в зависимост от показателите.

Голямата разлика в заболеваемостта в различните райони в страната той обясни така: „Най-вероятно това се дължи на факта, че новият щам е в България. Работи се усилено в Националния център по заразни и паразитни болести. Скоро проф. Тодор Кантарджиев ще даде данните. Най-вероятно ще се докаже, че това се дължи на новия вариант на вируса“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече