Майка пропищя: Платих 360 лева за 2 нощувки в МБАЛ Св. София (Цената не включва храна, а само легло и мръсна обща тоалетна без сапун и хартия)

0

- Advertisement -

Пламена Владимирова, Фейсбук

Дълго обмислях дали да напиша този пост (едва ли има някой, които да не си е патил от нашата „здравна“ система.)Казусът е такъв: наложи ми се да остана в болница с детето като придружител. Нямаше вариант да го оставя сам, при положение, че операцията щеше да бъде на дясна ръка, в лявата беше абоката и реално аз трябваше да го обслужвам във всичко – от хранене и обличане, до ходене в тоалетната. (отдавна в нашите болници не предлагат подобно обслужване на пациенти, ако си нямат придружител). Разбира се, в болницата влязохме с направление и като за начало си платихме антигенен тест.

- Advertisement -

Шока дойде, когато се качихме в отделението и вкараха детето в операционната, една служителка ме уведоми, че ако искам да остана с детето, ще бъда таксувана по 180 лева на легло на вечер!!! Ако ли не искам да плащам, да оставям детето и да си ходя.Бях потресена от цената и директния рекет, но бях поставена пред свършен факт, нито можех да си тръгна сама, нито да изведа детето от операция и да си тръгнем… (та коя майка би зарязала детето си в подобен момент!?) И така срещу „скромната“ сума от 360 лева пренущувах в най-скъпия „хотел“ като платих плюс тези пари и още 50 лева за операцията. (въпреки направлението). Срещу тези пари, получих буквално едно легло за пренущуване, (и превилегията да съм с детето си), въпреки че се водеше „вип“ стая.

Храна не ми се полагаше, а в тоалетната, освен лошата хигиена (без баня и ползвана от 2 стаи), дори нямаше сапун и тоалетна хартия. Еми за 180 лева на вечер толкова!!! (за сравнение само ще кажа, че миналата година за около същите пари, колкото ми излезе тази операция (500 лв) , бях една седмица в 4 звезден хотел, ол инклизив, на брега на морето в Турция, в цената беше включен и пътя). Сега остава да се моля операцията да е успешна и да се успокоявам, че здравето цена няма.Какво ли да ви кажа, мили приятели?! Бъдете здрави и дано не попадате на рекетьори в бели престилки! В случая с цялото ми уважение към лекарите и персонала, те нямат вина, политиката на болницата явно е такава. (Но 180лева за легло на вечер!!! Дори да е в частна болница! В коя държава живеем!?).

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече