Октай: Номинациите на Доган за депутат са подготвен сценарий за връщане на гласове!

0

- Advertisement -

Това, което направиха ДПС през последната седмица – с номинациите на Доган за депутат, е подготвен сценарий. Няма как да се върти името му, без негово предварително съгласие.

Така политическият анализатор и един от основателите на ДПС Осман Октай коментира обръщението на почетния председател на Движението за права и свободи Ахмед Доган към структурите на партията, в което той заявява, че „от гледна точка на Съдбата, няма нужда да се връща в политиката“.

Според Октай обръщението на Доган е имало за цел да си върнат гласовете, отнети от ДОСТ и ГЕРБ:

„Доган директно заявява, че формациите, които атакуват него и ДПС, са противници на мюсюлманите в България. Затова им казва да се обединяват, защото са пример за цялата държава, че са подготвени да управляват, а той не иска да им пречи със сатанизирания му образ“, коментира той пред БНР.

- Advertisement -

Моделът е на външния враг, подчерта Октай и уточни, че почетният председател призовава мюсюлманите да не се поддават както преди на други политически проекти да ги залъгват.

По думите му в отказа от номинациите Доган е намерил повод да отправи този призив към потенциалните гласоподаватели на ДПС.

„От политически модел за права и свободи ДПС се превърна в модел за кадруване в полза на групировките“, коментира още анализаторът.

Октай посочи, че „държавната машина и службите – полицейски и прокурорски, чрез групировките“ обслужват модела на Доган и никаква алтернатива на ДПС, дори подкрепена от Ердоган, няма да е успешна, защото те контролират изборния резултат във всяка изборна секция:

„Във всяка секция в турските и помашките села в България квотите на другите партии, които им се полагат в секционните комисии, се подават от ДПС. Това сме го доказали дори в съдебно дело в Шумен“, заяви той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече