Предизборното награждаване е цинично, критериите неизвестни, комисията засекретена!

0

- Advertisement -

Наградени от МК са естрадни певци участвали в „Златния Орфей“ … Наградите важат за срок от три години /!?/. Наградите са придружени с мизерно възнаграждение от 350 и 500 лв. Едните са били по-добри от другите, критериите неизвестни, подборът – също. Комисията определила достойните е засекретена.

А музикантите ? Тези отзад, неизвестните в оркестъра, те гарнитура ли бяха ? С какво същите останаха забравени и недостойни ?

Музиката не е само естрада. Тези във филхармониите, оперите, изнесените в чужбина, те недостойни ли са ? Цигулар къща не храни …

Не знаете каква е съдбата на истинският музикант, аз съм свидетел, те са част от моето семейство. Раждаш се и на шестата година някой поставя кемането между рамото и бузата, пред теб голям дървен, черен ковчег с бели и черни клавиши, надуваш тромпета в банята, за да не безпокоиш съседите. Децата с чанта на училище, а ти с куфар, защото си челист. Децата на двора ритат топка, но ти си с флейта под филадендрона в хола, приятелите ти разказват за „Фанфан Лалето“ и го оставят на твоето въображение. И ако някой ден получиш след конкурс място в Софийската филхармония или радиооркестъра ще бъдеш щастливец заслужил една мизерна заплата.

До 1984 година „Концертна дирекция“ беше успяла да „изнесе“ в чужбина 4600 български музиканти, предимно в Европа и Латинска Америка. На държавата беше нужна западна валута. Музикантите заплащаха 10% от бруто заплатите си за сполетялото ги щастие и два пъти годишно т.н. „изходна виза“ в невероятен размер. Залог за тяхната вярност бяха техните роднини. Нито един от тези музиканти не се завърна в България. Документите за българските им пенсии изчезнаха.

- Advertisement -

Това предизборно награждаване е цинично дело на управляваната от глухи простаци държава.

Ако днешните крадци утре трябва да бъдат съдени за своите престъпления, ще предложа тежко наказание за същите.

Осъдените /вкл. пекапета, цвъта, тикви, мултаци/ трябва да присъстват на всички концерти в зала „България“, от понеделник до петък. Еднодневно отсъствие да се разрешава на направилите разлика между Бах и Бетовен. Да слушат Вагнер /цялостно творчество/, да посочат известни творби на Респиги, Лист, Чайковски, Сметана… Задължително семейно присъствие в операта и особено при „Силата на съдбата“ и всичко от Верди…

Да ви кажа честно, толкова прости хора никога не сме имали в управлението на държавата.

От ФБ профила на проф. Минеков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече