Учениците от 5 до 12 клас в паралелки, които са единствени в училището, се връщат в клас!

0

- Advertisement -

Със заповед на министъра на здравеопазването от днес, 15 февруари, се разрешават присъствените учебни занятия за всички ученици от пети до дванадесети клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището. Това съобщават от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

От МОН уточняват, че отделните училища, в които имат такива паралелки, самостоятелно ще решат кога да възстановят присъствените занятия – от понеделник или от вторник, като уведомят родителите за това.

- Advertisement -

За днес в училищата с учебен процес по новото допълнение на заповедта на МЗ няма да се отразяват отсъствия на учениците, които по обективни причини не са успели да присъстват. При невъзможност, поради влошена метеорологична обстановка и затруднено придвижване на учениците, училищата могат да поискат продължаване на обучението в електронна среда, информират от МОН.

Несъгласие с присъственото обучение от днес на учениците от пети до 12-и клас в малките населени места изразиха от „Родители за безопасно образование“, „Учители за безопасно образование“ и „Science in the Crisis“ в писмо до премиера и до министрите на образованието и на здравеопазването. Според организациите „това решение не се базира на никакви обективни анализи за развитието на епидемичната обстановка в страната“.

Предвид нарастващият брой нови случаи на заразени със SARS-CоV-2, броят на хоспитализираните с COVID-19 и на тези, в интензивни отделения за лечение, продължаващият вече втора седмица ръст на починалите от болестта, установените множество случаи на заразени с „британския вариант“ на коронавируса и с бавния темп на ваксинация, решението е прибързано, заявяват в писмото представителите на родители и учители.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече