Фандъкова призна: Кабелът-убиец е прокаран незаконно

0

- Advertisement -

Пред паметта на 16-годишния Людмил и пред близките му дължим много ясни отговори. Всички обстоятелства около този фатален инцидент трябва да бъдат разкрити. Да бъдат разкрити конкретните отговорници, чиито действия или бездействия доведоха до смъртта на едно невинно дете. Веднага след случая разпоредих проверка, която приключи.

Това заяви на брифинг по повод трагичната смърт на 16-годишния Людмил кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Конкретно за кабела, за който се смята, че е причина за трагедията, той води до един от обектите на територията на болницата. Този кабел е поставен напълно незаконно, но за обекта има сключен договор с ЧЕЗ за предоставяне на електрическа енергия“, заяви столичният градоначалник.

- Advertisement -

По думите й наистина има много въпроси към ЧЕЗ, защото договорът е сключен на базата на една хвърчаща бележка от 2011 г.

На базата на нея се сключва договор за присъединяване. В договора се казва, че, за да се подаде напрежение, следва да има няколко документа.

„Очаквам и вярвам, че проверката ще бъде направена бързо, за да бъдат установени конкретните виновници. Имаме подавано напрежение, но без да има никакви документи за въвеждане в експлоатация, т.е. напълно незаконен обект“, посочи още Фандъкова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече