Д-р Коце се оля: Ваксинирането се бави заради гражданите!

0

- Advertisement -

След като дори гърците ни се присмяха, че с темповете на имунизацията ни срещу Ковид-19, 70% от нашенци ще са боцнати към 2040-а година, здравният министър Костадин Ангелов изведнъж се загрижи да ускори този процес.

И разбира се, д-р Коце конкретно посочи с пръст виновниците за това. Според подопечния на ББ забавянето на имунизациите се дължало на… гражданите. И най-вече на онези, които безотговорно пропускали датата за ваксинацията си, ама най-драматично било през уикендите.

Иженарицаемото Ботокса на бърза ръка нахока и джипитата-антиваксъри в стила на небезизвестната русланмъйнова чалгийка „Що така бе, Миме?”

- Advertisement -

Но светлината в тунела, според него, се задава с въвеждането на „електроната регистратура”.  Друг е въпросът колко пари ще струва тя (и колко ще се делнат под масата), дали ще е готова за „масовата” ваксинация и дали към това време милионите поръчани ваксини ще бъдат налични.

Защото известно е признанието на производителите им, че доставките ще се забавят.  Знайно е също, че България е деветата дупка на кавала в ЕС, а там може да дърпат ушите на Бойко. Иначе той дърпа уши, ама на послушковците си, както публично го направи преди време с Роско Плевнокиото.

В крайна сметка, ако перифразираме брадатия виц: Мъничко,черничко, чука на вратата, що е то? А отговорът в соцвремена беше: Голямото светло бъдеще, то сега може да се отвърне: Масовата ваксинация. Тръпнем в очакване.

Ина Димитрова, специално за govoriotkrito.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече