Ето го съдията, който пусна жесток убиец на свобода

0

- Advertisement -

Бургаският съдия Ангел Гагашев е виновник жестокият убиец Динко Вълчев да изчезне, вместо да излежава вече присъдата си. Магистратът е постановил парична гаранция от 1000 лева за килъра, който се възползвал от временната свобода, за да духне в неизвестна посока и да избяга от 18-годишната присъда. В момента убиецът Динко Вълчев е обявен за национално издирване.

Според бургаската медия Флагман.бг до тази фатална грешка Ангел Гагашев е с безупречна биография и е известен като строг и справедлив съдия. Преди две години той вкарва за 17 години в затвора пияния шофьор Владимир Колев, прегазил велосипедиста Евелин Дуков в Приморско. Тогава съдия Гагашев постъпва смело и печели обществените симпатии, но в случая „Динко Вълчев“ допуска груба грешка, която позволява на един доказан убиец да избяга от правосъдието, може би завинаги.

На 16 юни миналата година съдебен състав, председателстван от Ангел Гагашев, и с участници двама съдебни заседатели изчита присъда №145/2020 година, постановяваща 18-години затвор за Динко Вълчев, който е признат за виновен в жестокото убийство на Бехчет Исмаил-Мечо.

- Advertisement -

Убиецът Динко Вълчев само един ден е с белезници и после духва в неизвестна посока

Действията на подсъдимия са достойни за филм на ужасите. Той не просто убива жертвата си, а дърпа тялото му с колата си до старо сметище край село Изворище и сле3д това го изгаря. Впоследствие разхвърля останалите тленни останки край Банево, а колата на Мечо нарязва за старо желязо, прикривайки най-дребните следи. Динко е закован след отлична работа на прокуратурата и е осъден на 18 години затвор. Вместо да бъде задържан под стража още в съдебната зала, той е пуснат под гаранция с мотив, че досието му било чисто.

Още на следващия ден наблюдаващият прокурор обжалва мярката за неотклонение пред Апелативния съд и е наложена забрана на Вълчев да напуска страната. Магистратите от втора инстанция постановяват през юли миналата година постоянен арест за Динко Вълчев, но зловещият убиец така и не е открит. Според службите той със сигурност не е напускал страната, но предвид скотския си начин на живот, който и преди това води, може да оцелява години с много ниски доходи в слабо населени места, представяйки се под друга самоличност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече