Няма край безхаберието в държавата: 3 болници подмятат 7 часа 9-годишно дете с инсулт

0

- Advertisement -

9-годишно дете е върнато от три болници в София! Абсудрът разказа Иво Драганов на стената си във фейсбук, засега няма официална реакция от властите.

Ето целия пост:

Седем дълги, мъчителни часа… Четвъртък, 11.02. около 10.00 ч. класната на деветгодишния М.Б.Д. звъни на майка му, че не може да движи ръката си. Тя моментално го прибира от училище и звъни на личната лекарка. Тя не е на смяна, но се обажда на своя позната невроложка в Трета градска болница.

Лекарката е отзивчива, но я препраща в Детската болница. /Гордост на здравеопазването ни – уж/. Детето става по – зле…В детската болница /часът вече е 12.00 ч/ заявяват на майката, че нямат детски неврохирург, но могат да ги запишат за преглед във вторник -16.02.

- Advertisement -

    Луди ли са, идиоти ли са? Не виждат ли състоянието на детето и не чуват ли обясненията на майката. Тя е на ръба на нервна криза и вика на помощ бащата. Заедно с детето тичат до център ЗДРАВЕ, то вече трудно движи крака си…И там нямат детски неврохирург, но в центъра им в „Овча купел“ имало, но чак за следобед. Насочват ги към здравен център СПЕКТЪР в ж.к. Младост“.

Карат като на рали и стигат до този център…Там веднага оценяват спешността и сериозността на случая, правят скенер и ги пращат в „Пирогов“. Там реагират веднага, правят втори скенер и ги приемат в шокова зала с диагноза инсулт. Часът е 17.00 ч. Минали са седем часа…Лекари твърдят, че при инсулт първите два часа били фатални….Само че в детската болница по това време се пипкат …

    Сигурно пропускам нещо… М.Б.Д оживява и дори вече е изписан… Нататък Света Богородица да го пази! Сърдечни благодарности на доц. Михаил Захаринов – зав. детска неврохирургия в ПИРОГОВ и консултанта на ПИРОГОВ по неврохирургия, от болницата в Хановер проф. д-р Венелин Герганов …

Здравето ни се дължи на отделни прекрасни лекари, а не на некадърните чиновници по болници, министерството и здравната каса и цялата скапана система…А онези, които са отказали прием в Детската болница не са идиоти…Приличат на хора, но не са…Бог да ви пази! Молете се, защото сме в Неговите ръце!

Иво Драганов, фейсбук

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече