Проф. Камен Плочев: Ваксината не защитава от заразата!

1

- Advertisement -

Ваксината не защитава от заразата. Тази на Пфайзер много добре действа да не боледуваме или, ако боледуваме, да е леко. АстраЗенека, за която се говорят много небивалици, е много по-прецизно направена – 63% от ваксинираните с нея не могат и да заразят друг човек. 

Това заяви по БНТ проф. Камен Плочев, началник на Първа клиника по инфекциозни болести във ВМА София. Според него срещу АстраЗенека се води война, която няма медицински аргументи. Това се отнася и за руската Спутник, руснаците направиха нещо уникално с два различни аденовируса в двете дози, подчерта проф. Плочев.

На ден в света се имунизират 4,7 млн. души, трябват ни 5 години , за да се ваксинират 80% от населението на земята. Това не върши работа на обикновения човек. От няколко дни има и нов щам – калифорнийски, в Тексас се откри, доста бърза стават тези мутации и обхващат големи области от генома, заяви още проф. Камен Плочев.

Ние сме свидетели на нова биологична форма на живот – коронавируса. Той опита веднъж, после опита чрез камилите в топлите места, сега природата успя. Не виждаме сезонност, както се надявахме, обясни професорът.

Никой вирус няма за цел да убие гостоприемника си, той има за цел да го приемем сред другите микроби и вируси в тялото на човешкия организъм. Да стане наш постоянен гост и да живеем заедно. 

- Advertisement -

Ако сме имунизирали няколко милиона души и стотина се разболеят, това е успех за медицината. В момента при мен лежи човек, ваксинирал се преди две седмици, сега лежи болен. Но го кара много по-леко, разказа Плочев. 

Най-голямата разлика на този тип коронавирус от другите е, че не се самоунищожи, както първите два коронавируса, подчерта проф. Камен Плочев.

„Има и други коронавируси, които не притесняват много медицината, но този притесни доста световната медицинска общественост, съответно и националната, първо, че вади масово хора от икономическото пространство и второ – че той има непредвидим ход като клинично протичане и не се повлиява от антивирусните средства, които ние познаваме“, заяви инфекционистът.

И посочи, че не знаем две неща при този коронавирус – характерен симптом, който да го различава от другите респираторни вируси, и специфично лекарство, което да подпомогне неутрализирането на болестта.

62 ваксини се използват в света, 7 са международна признати официално, каза още специалистът.

Прегледана: 28156
1 Коментар
  1. Стефан Николов казва

    Здравейте г-н професоре ! Имам желание да споделя с вас какво ми се случи преди факта на заразяване с Ковид , което беше регистрирано на 15 т.м. в болницата на град Русе., както на съпругата ми , така и на моята особа. Казвам се Стефан Николов , пенсионер-химик органик , роден през август 1942 год. Трудовата ми дейност беше синтез на смоли за ЛБМатериали. Съпругата ми е юрист и е на 70 години! Двадесет дни преди заразяването , някакво насекомо , може би паяк ме ухапа през нощта по бедрото отпред и ставайки видях зачервено петно с диаметър приблизително 5-7 см. Ден след ден то започна да става по-голямо и бедрото ми от коляното нагоре към 20 см. дори и отзад на бедрото също се зачерви ярко , на опипване стана много болезнено. Съпругата ми купи таблетки и крем проти ухапване от насекоми и терапията ми продължи до изчезването му около 10 дена. Десет дена след това бяхме заразени , изписаха ни ЗИНАТ и и след два дена моята висока температура изчезна. Две рентгенови снимки в началото и пет дена след това бяха без промяна. 14 дневната ми карантина приключва сега в неделя. Д-р Дачев ми каза , че съм се оправил леко и бързо. Съпругата ми от ЗИНАТ , премина 6-7 дена на венозно вливане на антибиотик , сатурацията и стана 80 и се почувсва много зле. Настаниха я в Болницата и и поставят вече РЕМДЕСЕВИР. Днес е втория и ден.
    Моля за извинение на този мой нескопосан разказ , но на мен ми хрумна дали това , че бях ухапан от насекомото/може би паяк/ , не е провокирало създаването в мен на някакви антитела и това ми помогна да се преборя много успешно с болестта ? Единствен дефект , който получих е в обонянието и вкуса ! Може би питането ми е налудничаво и изпитвам малко срам , но професията ми ме е научила да се вглеждам в нещата , които правех и реших все пак да разкажа тази моя история. Кой знае дали не може да се търси решение в други живи организми. Желая ви най-вече здраве и творческо дълголетие.
    Стефан Николов Русе

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече