Дупките – запазена марка на ГЕРБ

0

- Advertisement -

След като през 2019 г. в Ихтиман ударно кърпиха дупките по улиците, състоянието им днес наподобява кални езерца, съединени с пропукан асфалт, алармираха във Фейсбук жители на града. Пропадането на места изглежда достатъчно дълбоко, та ако някой случайно стъпи в дупката, да си счупи крака. Ако е по-топло, в огромните локви сигурно щяха да се къпят патици. Цялата мрежа от „дупка до дупка” е на цяло кръстовище, по протежение на две улици, докъдето взор види. Как местните шофьори преодоляват тези препятствия остава загадка.

Явно дупките или пропадането под всякаква форма, но най-вече на асфалт е запазена марка на ГЕРБ управлението – от Варна та до София. Да си спомним как през миналата година в морската столица няколко пъти зейваха огромни дупки. Първият голям удар за властимащите бе неколкократното пропадане в различни участъци на гордостта на Баце – ремонтирания за стотици милиони бул. „Васил Левски”, открит с мощна пиар кампания от него и подопечния му кмет Иван Портних. Благодарение на „гарантираното от ГЕРБ” качество, дупки с размерите на детски басейн зейнаха  и на ключово кръстовище, и на централната ул. „Михаил Колони“, и къде ли още не.

Рекордьор обаче по дупките, пропаданията и сцепванията на асфалта е родната столица, ръководена от кметицата-заместничка на Бойко в партията им Йорданка Фандъкова, винаги при проблем вживяваща се в ролята на Трите маймунки: Не знам, Не чух, Не видях. Напомняме, че преди дни асфалтът на емблематичния Лъвов мост се нацепи, а виновник се оказа… времето.

- Advertisement -

И тук с сещам за крилатата фраза „Дупката не е дупка”, като градската легенда мълви, че в соцвремена за превишена скорост на Иван Славков му сложили дупка в талона, а когато катаджията разбрал, че това е зетят на другаря Тодор Живков, собственоръчно написал горното върху книжката му.

Изобщо, гербаджиите спокойно може да перифразират легендарния израз от филма „Специалист  по всичко” – „Пробиваме дупки всякакви” в „Произвеждаме дупки всякакви” и да го превърнат в свой предизборен лозунг. Може пък някой и да им се върже.

Общото между всички дупки – в бюджета, в джоба ни, в паметта на властимащите, е крадливото управление на ГЕРБ.

И не питайте повече откъде в нощното шкафче на Баце са се натрупали пачките евро и кюлчетата злато.

Ина Димитрова, специално за Govoriotkrito.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече