Пак иде скандал на връх Шипка за 3 март

0

- Advertisement -

След като президентът Румен Радев заяви намерението си да отиде на Шипка на 3 март, очевидно под указание на БоЕко, още на следващия ден главният държавен санитарен инспектор доц. Кунчев изпрати искане до община Габрово тържествата да бъдат отменени.

В писмото се казва, че струпването на голямо множество хора от различни населени места крие риск от разпространяване на ковид-19 и затова провеждането на организирани тържества е нецелесъобразно. На това основание кметицата на града Таня Христова отмени тържествата, сред които планирания църковно-военен ритуална връх Шипка, както и организирания за гражданите автобусен транспорт.

Според съобщение на прессекретариата на президента Радев, разпространено малко по-рано, той обаче ще участва в тържествената церемония за отбелязване на Националния празник на България на връх Шипка и ще приеме почетния строй, след което ще се състои ритуалът по поднасяне на венци и цветя на площада с барелефите под върха. Както обичайно, държавният глава ще произнесе слово по случай 3 март.

Стана известно и, че шефката на НС Цвета Караянчева, по-известна с прякора си ПКП, лепнат й от шефа й Боко в един известен запис, също се канела да ходи – в Габрово и на връх Шипка. Освен официалните й изяви щяла да си бъбри с гражданите…

- Advertisement -

Напомняме, че миналата година президентът и всички родолюбиви българи бяха изправени пред същия казус  – тържествата на Шипка бяха отменени заради пандемията, макар че към онзи момент тя още не бе стигнала до България. Румен Радев обаче отиде на върха, което породи поредния скандал с изпълнителната власт.

Тогава държавният глава иронизира ситуацията така: „България даде вчера един огромен принос към световната медицина – успя да изолира два различни щама на коронавирус. Оказа се, че софийският щам е много безобиден и там всякакви мероприятия са позволени, докато щамът на Шипка се оказа много опасен“, коментира той. 

Цвета Караянчева, която и тогава бе на същото място, си изми… ръцете, като каза, че била отишла като гражданка…

Какви ще ги надробят този път ще видим на 3 март.

Ина Димитрова

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече