След скандала с допинга Антъни Иванов се зарече: Няма да стъпя на лагер, докато няма промяна!

0

- Advertisement -

Първият български плувец, стигнал до квота за олимпийските игри в Токио –  Антъни Иванов, заяви, че докато начело на националния отбор е настоящият щаб, няма да стъпи повече на лагер.

Това той сподели при изразяването на позицията си относно хващането на  Здравко Баблаков, Благой Панайотов и Светлозар Николов с допинг. Направи го пред bTV.

Иванов още веднъж потвърди, че вярва в тяхната невинност, което единствено заяви миналата седмица.

Според Иванов не е изключено голяма част от плувците ни да потърсят реализация в друга държава.

Първоначално от федерацията обявиха, че тримата са вземали забранени препарати на своя отговорност. Тримата получиха масова подкрепа от свои колеги.

Заради положителните проби плувците ги грози наказание от 4 г. От федерацията впоследствие потърсиха причината във външна намеса от конкурентни държави.

Ето още от думите на Антъни:

- Advertisement -

Момчетата нямат вина. Те не са знаели какво има в тези чашки. Аз лично винаги съм ги изхвърлял в кошчето, когато са ми били давани на лагери. От 2018 година се готвя в САЩ и не ходя на лагери, но тези чашки са отдавна.

Момчетата са се предоверили. Сега четем много и знаем доста за възстановяването. Разговарях с лекарката на моя отбор в САЩ за този препарат станозолол и тя изрази учудване, защото според нея той не помага за плуването. Те са там не да вдигат щанги все пак.

Аз лично пия само витамини, защото мога да бъда проверяван от различни места. Давал съм поне 10 проби от кръв и урина. Честно казано, не знам как става манипулиране на допинг проби. Всеки път идват различни хора.

Относно даването на процент от премиите – да, това нещо беше написано в групата. Аз не съм бил на този турнир в Бургас, но всички бяха възмутени. За мен това е абсурдно, защото има предвидени премии за състезателите и треньорите.

След избухването на скандала разговарях с баща си, който винаги е бил до мен. Ще участвам на европейското първенство през април. На лагер на националния отбор повече няма да стъпя, докато няма промяна в треньорския щаб. Няма да рискувам в олимпийската година в тялото ми да попадне нещо забранено.

Ако системата не се промени, смятам, че няма да съм единствения, който ще да потърси реализация в друга държава. Навсякъде другаде ръководството на съответната федерация вече щеше да е подало оставка, поне аз така смятам.

Първите ми две години в САЩ бяха трудни за мен, но сега вече трудът ми се отплаща. Засега не искам да се местя, искам да представям България.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече