Нагло: Борисов започна предизборната си кампания с държавния джип

0

- Advertisement -

В първия ден от предизборната кампания министър-председателят Бойко Борисов извърши обичайната си обиколка из страната с правителствения джип. Това обаче не му попречи да изтъкне напредъка при неговото управление и да направи щедри обещания – типично изборни ходове.

„До следващите 4 години, вчера правихме разчети, ще вдигнем брутния вътрешен продукт до 100 млрд. евро. 196 млрд. лв. мога да им ги обещая. Когато преди 4 години взехме управлението, никой не вярваше, че ще стигнем 120-130 млрд. Коронавирусът ни спря за една година. Убеден съм, че ще постигнем поне 2000 лв. средната работна заплата и нагоре. Ще продължим санирането, но на първо място са църквите, манастирите и джамиите, защото искам всички да са спокойни и да се отдадат на вярата“, заяви Борисов в град Шипка. Той бе там, за да види ремонта на местния храм „Рождество Христово“. За потвърждение на думите си той бе взел на обиколката икономическия министър Лъчезар Борисов.

Премиерът не пропусна да се заяде с президента Румен Радев, без да го назовава поименно: „Идват на 3 март веднъж в годината, снимат се тук, а ние ще им възстановим и паметника на Шипка, и тук помогнахме за камбанарията в храма, който пази паметта за героите от Руско-турската освободителна война. Естествено ще направим на манастира и другото крило, както искате. Това е наше задължение, да го направим“.

- Advertisement -

А и по свойски начин подчерта отново добрите отношения с Турция. „От война до най-добри приятелски и съседски отношения. За националния ни празник кулата „Атакуле“ в Анкара е светнала в цветовете на трибагреника ни“. 

За помощта си за възстановяването на камбанарията на храма Бойко Борисов получи благодарствен знак от Старозагорската митрополия, лично от нейния митрополит Киприан.

Това съвсем не е първият случай, при който министър-председателят е с любимия си правителствен джип по време на предизборна кампания, като съчетава обиколката си с подобни щедри обещания. През октомври 2019 г. Централната избирателна комисия (ЦИК) изненадващо прие доводите на БСП, откъдето пуснаха жалба срещу обиколката на Борисов с държавния автомобил. Мнението на ЦИК бе, че той е нарушил Изборния кодекс. Тогава в ЦИК обаче не бе събрано мнозинство в подкрепа на това решение. Преписката по случая бе върната на Общинската избирателна комисия във Велико Търново, която трябваше да провери дали премиерът е обсъждал с кандидата за кмет на ГЕРБ Даниел Панов плановете му за следващия мандат и постиженията му като градоначалник досега. Тогава бе допълнението, че решението на ОИК (че няма основание Борисов да бъде глобен) може да се обжалва пред местния административен съд. До глоба на премиера обаче така и не се стига.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече