Журналист излови ГЕРБ в поредна лъжа. Вижте доказателствата

0

- Advertisement -

Зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев излъга най-безцеремонно на пресконференция в партийната централа на ГЕРБ, че позицията, изразена от двама американски сенатори за положението с корупцията в България, не е официална, а представлява изразено лично мнение.

„Това е една разпечатка, която направихме от официалната страница на Сената. Тук позиция на сенатори, официална, изразена чрез институцията, не открихме. Това е самото изявление, направено от личен профил. То не ангажира Сената, не ангажира институцията, не ангажира по никакъв начин официално изразено мнение или становище от американската държава, или неин орган“, каза Георг Георгиев, показвайки разпечатки.

„Погледах телевизор за 30 минути и чух, че позицията на американските сенатори е на хвърчащ лист, качена е на личен профил, изказана е от сенатори в частно качество, не е позиция на институция, Америка има повече проблеми и да не се изказва. Свобода на словото, както се казва. Не чух сверяване на всичко това с фактите“, пише журналистът Иван Бедров във фейсбук страницата и дава линкове:

Позицията е на официалния сайт на комисията по външна политика на Сената на САЩ. https://bit.ly/3bgZmKu

- Advertisement -

Позицията също е на официалния сайт на посолството на САЩ в България, т.е. Държавния департамент. https://bit.ly/3qkT4hh

Позицията е подписана от двамата най-важни сенатори по въпросите на външната политика – единият е председател от Демократическата партия, а другият е старшият член на комисията от Републиканската партия.

Да, можеш да платиш на лобисти, някои от които могат да ти организират срещи и със сенатори за т.нар. photo opportunity. И вярваме, че всичките посочени по-горе институции са толкова лесни и наивни ли?

Не коментирам съдържанието на позицията. Всеки може и сам. Тук е позицията и на български език. https://bit.ly/2NWVNAp

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече