Иван Костов: Не разбирам защо гражданите избират джипката и коалицията с Доган

0

- Advertisement -

Планът на сегашните български упавляващи за възстановяване и устойчивост на България е под всякаква критика. Това е икономичека политика, която не си дава сметка, че загубата на живот е най-голямата загуба на национално богатство. Тя с лекота жертва човешки животи. 

Това заяви бившият премиер Иван Костов в предаването “Седмицата“ по Дарик радио. Дълбокият провинциализъм и отчужденост на българските институции от цивилизацията, към която ние се надявахме, че сме се присъединили, ме потриса, коментира още той. 

САЩ и ЕК дават ясни сигнали, че ситуацията у нас не е добра, но българските институции ги интерпретират, както си искат, защото са като „чуждо тяло“ в тази цивилизация, каза още Костов по повод реакцията на българските власти на изявлението на двамата американски сенатори, които критикуваха корупцията в България. 

- Advertisement -

Председателят на външната комисия на Сената на САЩ, демократ, застава зад определено изявление и до него стои най-старшият сенатор републиканец – товя е многа ясен знак към българските политически среди и управници. И това се интерпретира, че по този начин не се ангажира целия Сенат. Двамата обаче намекват – ако отнесат изявлението във Външната комисия, това ще стане резолюция на комисията веднага. Защото председателят демократ и старшият сенатор републиканец стоят зад този текст“, обясни Костов. 

Той заяви още, че недоумява защо гражданското общество търпи това, защо избира коалицията с Доган, джипката на Борисов – не разбирам защо хората правят това, заяви Костов. И допълни, че е наясно с олигарсите, които дават хляб на много хора, с подкупната администрация, с вдигането на заплатите предизборно и пенсионерите, на които се дават по 50 лева. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече