Проф. Минеков: Министрите на ГЕРБ се спасяват като депутати

0

- Advertisement -

Единственият начин министрите кандидат-депутати  да бъдат защитени при евентуални следствия и съдебни процеси е те да влязат в парламента.  Тази теза защити проф. Велислав Минеков, доскоро част от т.нар. „Отровно трио”, в предаването „Евродикоф”.

Според скулптора повечето министри от правителството на управляващата партия в най-изостаналата в ЕС страна са на чело на изборните листи заради „другата страна на пандемията”, която определи като  „пандемичната корупция”.

Той смята, че тези кандидати са посочени от управляващите като хора, „които трябва да оцелеят при евентуални следствия или съдебни процеси.” И нарече това „паралелна имунизация”:  „Те желаят да получат имунитет, дори и за кратко, но да го имат, защото не са сигурни в това, което са извършили. А то може да изскочи на сцената всеки момент.”

По думите му в огромната си част кандидатите за НС на повечето партии са неразпознаваеми. „Ако започнем да броим, ще стигнем до не повече от 8 или 10 души, на които знаем имената и ги познаваме. Оттам нататък се появяват хора, които се появяват по градове и паланки… На места има хора с разклатена психика – те са много опасни“, подчерта той.

- Advertisement -

И изрази съжаление, че някои известни личности участват в изборите на страната на управляващите и коалиционните им партньори, като даде пример с Любен Дилов-син (водач на листата на ГЕРБ в Бургас) и ген. Шивиков (в листата на новоизлюпената формация Воля-НФСБ в Пловдив област).

Проф. Минеков коментира и разразилия се вчера скандал заради позицията на двамата американски сенатори, в който гербаджиите нагло излъгаха, че тя е тяхна лична, а не официална.  И изненадващо сподели: „Да си призная, и аз имам малко пръст в това нещо, защото изпратих едно много хубаво дълго писмо до важен човек с важна позиция около хората на Байдън. И описах цялата ситуация,  тревогата ми,  че изборите ще бъдат фалшифицирани отново. Изобщо, трябва да се знае какво става в България, а като че ли тази информация стои в затишие…”

Той изрази мнение, че в чужбина гледат на нас като на някакво диво племе – макар и част от Европа, като „отгоре стои индиански вожд с пера”. „Дотам стигнахме – свикват с нашата корупция – и в Европа, и в Америка”, категоричен бе той, като подчерта, че това не трябва да е така.

Ина Димитрова

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече