Душана Здравкова: Предстоят много шамари, връщането на гешевчетата е само първият

0

- Advertisement -

Връщането на 7 от 10-те български кандидатури за европейски делегирани прокурори е само първият шамар, но предстоят още много и те ще бъдат по-тежки. Това каза в предаването „Неделя 150” по Хоризонт бившият съдия и бивш евродепутат Душана Здравкова.

Тя определи случилото се като фалстарт на европейската прокуратура в България и обясни, че следващите шамари ще са свързани с делата за корупция и измамите с европейски средства, защото при всички съмнения и сигнали в публичното пространство се отговаря, че всичко ни е наред.

- Advertisement -

Голямото разминаване, според нея,  е в структурата на нашата прокуратура, във вижданията и действията на главния прокурор и неговите подчинени, както и в това, което очаква от нас Европейската прокуратура. Прокуратурата е по сталински модел, а единоначалието и субординацията в нея са безспорни, категорична бе тя.

По думите й Висшия съдебен съвет е „щраус, заровил главата си в пясъка, който не иска да види и оцени това, което се опитват колегиално да кажат от Европейската прокуратура“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече