Мними кредитни посредници ловят лапнишарани в интернет

0

- Advertisement -

Наполедък все популярни стават услугите на кредитните посредници, а с тях зачествяват и случаите с мними такива, които мамят наивните хора, закъсали за пари. Така вместо да получат изгоден заем, потърпевшите биват завличани с уж дължими такси за стотици левове – те са принуждавани да плащат различни суми, за да им бъде отпуснат заветният заем. Само че не получават никакъв кредит, а посредникът изчезва. За това алармираха от Асоциацията на кредитните посредници в България (АКПБ).

Оттам предупредиха, че в различни интернет платформи или в социалните мрежи се появяват обяви за отпускане на бързи заеми и съдействие при банков заем от „посредници”. Лична среща с тях обаче няма, а комуникацията се води само виртуално, като исканите от жертвата такси се изпращат на банков път. Най-честите потърпевши са хора, изпаднали в тежко финансово положение, които имат спешна нужда от пари или са с лош кредитен рейтинг.

- Advertisement -

Затова от АКПБ съветват клиентите да проверяват дали даден кредитен посредник е лицензиран и фигурира в регистъра на БНБ, където са вписани близо 70 кредитни посредници.

От услугите на кредитните посредници се възползват основно физически лица, но все повече фирми също избират този вариант.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече