Началото на предизборната кампания на ГЕРБ в Ямбол за пореден път показа двуличие!

0

- Advertisement -

Позиция на Георги Славов, областен председател и водач на листата на ПП „Републиканци за България” – Ямбол, по повод нарушение на Изборния кодекс от ГЕРБ.

Неведнъж през последните няколко седмици и то по различни поводи, зададох този въпрос в публичното пространство. Въпросът естествено е риторичен и касаеше особената активност от страна на правителството и даването на много милиони левове за Ямбол преди да стартира предизборната кампания. То не бяха пари за зала Диана, пари за улици, пари за новата болница, пари за околовръстен път, пари за кръгово на входа на Ямбол и какво ли още не. И то при положение, че за 12 години докато ГЕРБ управляваше града не бе даден нито лев за Ямбол. В годините назад многократно съм искал пари от правителството за решаването на тези проблеми, но тогава нямаше. А сега изведнъж точно преди изборите се намериха, и то за толкова много неща едновременно.

Но по-интересното се случи на самото откриване на кампанията на ГЕРБ!

Оказа се, че ГЕРБ са готови да платят всяка цена, само и само да спечелят отново „любовта“ на Ямбол.

За съжаление се сбъднаха опасенията ми, че парите за „Новата болница“ се дават предизборно. И ето го и потвърждението – ГЕРБ си откриха предизборната кампания на строителния обект на „новата болница“.

В този момент у мен възникват няколко въпроса:

- Advertisement -

Колко нагъл и безочлив трябва да си, за да си стартираш предизборната кампания от строежа на болницата, погазвайки брутално закона, защото в чл.182 от Изборния кодекс изрично се забранява предизборна агитация на територията на дружества с над 50% държавно участие;


Колко нагъл, но и притеснен трябва да си от факта, дали ще те харесат хората и дали отново ще те изберат, за да се явиш на избори стъпвайки върху страховете и болката на хората от липса на елементарни условия за лечение и на качествено здравеопазване в Ямбол ….. ;


Колко нагъл и бездушен трябва да си, за да се заиграеш с надеждите на хората най-накрая да получат нова болница със съвременни, европейски условия за лечение каквито има навсякъде другаде в България, но не и в Ямбол;
Оставям въпросите без отговор, като се надявам, че всеки един ямболия сам ще си отговори на тях!


Но за мен, това откриване е най-вече явен пример за двуличието на хората, ръководещи ГЕРБ, пример за това как, за да запазиш един голям предизборен „коз“, какъвто явно за ГЕРБ се  явява започване на строителството на болницата, си в състояние без никакви скрупули да прецакаш не само град Ямбол, а и цялата област Ямбол. Още веднъж ще преповторя истината – ако премиера Борисов беше превел реално парите за дострояването на болницата още през пролетта на 2019 година, така както обещаваше, но не го направи, то болницата вече щеше да е построена и в това тежко време на пандемия цялата област Ямбол щеше да се ползва от нейното благо. За мен това поведение на ГЕРБ граничи с цинизъм в отношението към хората – 2 години да не правиш нищо, да стоиш и да чакаш да дойдат изборите, за да стартираш строителството и с най-голямата си наглост – да стартираш предизборната си кампания от там. Най-скандалното е, че директорът на болницата д-р Димитър Рунков, който е водач на листата на ГЕРБ и областният управител, който е на трето място в нея, изпълняват главните роли в клипа, което си е чиста проба злоупотреба със служебно положение. Областният управител е човекът, който е длъжен според Изборния кодекс да санкционира такива нарушения. Не е ли чел закона или не го интересува какво пише там? И в двата случая излиза, че сега трябва сам да глоби себе си – парадокс без аналог в България! А да не забравяме, че областният управител Димитър Иванов е и секретар на областната партийна организация на ГЕРБ-Ямбол.

И в заключение ще кажа, не е изненада за пореден път през последните години да  виждаме, че в ГЕРБ не се интересуват нито от проблемите на хората, нито от техните нужди, а само и единствено от собственото си политическо оцеляване, което винаги е на гърба на гражданите!

Повече от ПП „Републиканци за България“ ще откриете на сайта.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече