Ресторантьор: Височайшото позволение да отворим от 1 март ресторантите беше прибързано! Коронавирусът няма вечерен час

0

- Advertisement -

Височайшото позволение да отворим от 1 март ресторантите беше прибързано. И преди 10 дни нямаше данни за намаляване разпространението на коронавируса. Днес информацията потвърждава, че опасността не е отминала.

Това коментира пред Радио София Дарин Стойков – собственик на ресторант в центъра на столицата.

Той лично не е отворил заведението си.

„Винаги съм искал да бъда част от решението, а не от проблема. Освен бизнеса и оборотите, трябва да има и отговорност към хората, които работят или които са клиенти“, отбеляза Стойков.

- Advertisement -

Той припомни, че има области на страната, в които носенето на маски стана задължително навсякъде, а болниците спряха планови операции.

От около година малкият ресторант на Дарин Стойков работи „в режим на оцеляване, с храна за вкъщи“.

Не сме уволнили нито един, не са намалени заплатите. Важното е да продължаваме да работим.“
Решението ресторантът да не отвори редовните клиенти са приели по-скоро положително. Проявили са разбиране, изразили са подкрепа.

Дарин Стойков смята за нередно здравните власти да говорят с думи на хора от бранша преди време – че ресторантите не са място, където се разпространява коронавирусът. Това не е вярно. Рискът е средно висок.

„Това, което от бранша преди използваха за натиск, днес се използва от оперативния щаб за оправдание. Това е притеснително. Това, че се намалява работното време на ресторантите какво ще подобри? Коронавирусът няма вечерен час“, допълни Стойков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече