Учител млати третокласник с бастун в Тополовград

0

- Advertisement -

Инспекторатът по образование в Хасково проверява сигнал за насилие над ученик в училище в Тополовград.

Родител обвинява учител в побой над детето му. В хода на проверката се оказало, че това не е единственото провинение на преподавателя.

В час по самоподготовка на трети клас камерата в класната стая заснема влизането на учител, чийто бастун се стоварва върху главата на дете пред очите на друг учител.

Преди да посегне с бастуна на детето, учителят Добрин Парнаров го размахва срещу друг ученик. Спорът между двамата започва в коридора, а детето твърди, че е имало и физическо насилие.

Сигнал, че детето е бито в коридора от учителя подават и родителите. Станало е на място, където няма видеонаблюдение, установява проверката.

- Advertisement -

„Няма побой над ученик. Има словесна агресия, за която му направих забележка, защото той каза – „Ти си никой, гледай си работата“. Неговата дума срещу моята дума. Има ли медицинско, което да казва, че той е бит – няма“, твърди Добрин Парнаров.

На въпрос дали е удрял с бастун друго дете той каза: „Може да съм му посегнал с бастуна, защото бях с дископатия. Но от това дете няма сигнал от родителите му.“

Сигнал няма и от учителя, станал свидетел на агресията в часа му.

Наказанието за учителят Парнаров, което последва, е забележка. От Инспектората по образование в Хасково съобщиха за bTV, че също започват проверка.

За насилието в училище e уведомена и Агенцията за закрила на детето.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече