И Фандъкова като вожда си – прехвърля топката за мерките на здравните власти

0

- Advertisement -

Ако тенденцията на покачване на заразените с коронавирус продължи, следващите мерки в София ще включват затварянето на големите търговски центрове и фитнесите. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред Нова тв. Тя се оправда с това, че такова е предписанието на директора на столичната здравна инспекция Данчо Пенчев.

По думите й болниците в града все още могат да понесат натиска от пациенти, който обаче се увеличава, а системата скоро ще започне да изпитва големи трудности.

Фандъкова добави, че се надява детските градини и училищата да не затварят и това ще е последното нещо, което щяла да предложи.

- Advertisement -

И отново подчерта – решението се взима от експертите и лекарите.

Тя съобщи, че с 13,6 милиона по-малко приходи е имала Столична община. Най-засегнат е бил градския транспорт и се похвали, че шефът й в ГЕРБ и премиер отпуснал още 10 милиона, с които да се подпомогне столичният градски транспорт.

Относно мръсния въздух Фандъкова заяви, че се изпълняват взетите мерки: „През месец февруари имаше по-малко замърсяване“. А битовото гориво е един от основните фактори, които съдействат за замърсяването на въздуха, според нея.

Накрая тя изплю камъчето, че я притесняват изборите, и по-специално – мобилните секции, защото едва в последния момнт щяло да се изясни колко от тях ще са необходими.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече