Пак предизборен ПиАр ход на ГЕРБ: Отлагат паспортизацията на сградите

0

- Advertisement -

Действието на наредбата за паспортизация на сградите у нас на МРРБ, с която всички собственици на жилища, строени преди 2007 г. трябваше да платят стотици левове за техническа експертиза на сградите и да ги паспортизират до края на 2022-а, се отлага. Засега – с две години.

Информацията обаче дойде не по официален път от министерството, а от пост в социалните мрежи на зам.-министъра му Николай Нанков, който е чест гост в джипката на Баце – очевидно примерът на вожда да се публикуват напразни хвалби и обещания за щяло и нещяло във Фейсбук е заразителен.

Това се случва след огромната вълна обществено недоволство. Днес дори с остра позиция срещу новия данък „технически паспорт“ излезе и т. нар. “#ГрупаЗаНатиск“ от 43-ия парламент – Мартин Димитров, Петър Славов и Методи Андреев.

Очевидно е, че след раздаването на пари на пенсионери, обещанията за по-високи заплати на учители, отварянето на заведенията в напрегната епидемична обстановка, това е поредният ПиАр ход на управляващите да тушират напрежението преди изборите, с което да спечелят повече гласоподаватели.

- Advertisement -

Напомняме, че в разгара на предишната ковид криза през ноември, по същия начин с две години бе отложена и регистрацията на кладенци и хидрофорни помпи.

А и самият Нанков пише, че предложението идва от ГЕРБ. Не от министерството.

И удря една предизборна агитация за „поемане на ангажименти”, с много честата употреба на частицата „ЩЕ”, характерна за лъжите на знайни и незнайни политици.

Ина Димитрова

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече