София да се готви за трети локдаун!

0

- Advertisement -

Почти пълен локдаун на София – София-област заради растящия брой заболели от Ковид-19 и запълващите се места в болниците предлагат здравните власти. Това се изясни след съвещание, проведено тази сутрин.

По-строгите ограничения ще бъдат предложени на софийския щаб след среща в МЗ. Те няма да бъдат наложени „от днес за утре“, а ще се даде „светъл период“ от няколко дни. Съвсем  възможно е да влязат в сила към края на седмицата, стана ясно от изказванията след срещата.

Много вероятно, но все още непотвърдено със заповед, е затваряне на търговски центрове, заведения, учебни заведения – училища и детски градини, фитнес зали, културни институции, стана ясно от думите на директора на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев и директора на Александровска болница проф. Богов.

- Advertisement -

Д-р Богов мотивира нуждата от строги мерки с нарастващия брой настанени в болница деца с Ковид в столицата – към момента те са около 30. Те са в леко до среднотежко състояние, с пневмонии.

Около 75% от капацитета на Ковид леглата в болниците е запълнен, като с този процент влизат и леглата в интензивните отделения. А в големите болници като Александровска, ВМА, Пирогов почти няма свободни места, бе отчетено на брифинга.

В болница „Света Анна“ (Окръжна) запълняемостта е 102%. Там има настанени и деца, които са постъпили заедно със заразените си майки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече