Борисов и Ангелов си играят със здравето на хората! Неадекватното им поведение ни вкарва в поредна здравна криза!

0

- Advertisement -

“Премиерът и здравният министър си играят със здравето на хората. Неадекватното поведение ни вкарва в поредна здравна криза и трябва да се молим да не е още по-тежка от предишната.“ Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Борислав Гуцанов в коментар за Фрог Нюз.

“Губим човешки животи заради непостоянните и хаотични действия на няколко човека, които, за съжаление, са на върха на държавата. Искрено се надявам всичко, което правят да е от глупост, а да не  е умишлено. Защото играта с човешкото здраве и това да рискуваш човешки животи, да създаваш хаос, за да извлечеш политически дивиденти, би било престъпление.”

Според Гуцанов нещата често приличат на предварително премислен план, който да накара хората да се страхуват и да не излязат да гласуват на 4-и април.

„Ниската избирателна активност е само и единствено в полза на ГЕРБ. Пак казвам – умишлени такива действия, които да целят политически дивиденти, биха били престъпление. За това предпочитам да вярвам, че премиерът и здравният министър просто са неадекватни и допускат непрестанни грешки, от които очевидно не се учат. Факт е, че здравната система отново е пред колапс, Спешната помощ не издържа, лекарите са на ръба, а поредният локдаун буквално ще довърши някои браншове, които бяха подведени да инвестират средства в отваряне и 3 седмици по-късно трябва отново да затворят. Накрая се получава така, че никой не е „опазен“, а абсолютно всички сериозно ще пострадат от действията на правителството.“

Борислав Гуцанов цитира данни на СЗО, според които страната ни е била на първо място по смъртност през втората вълна на COVID през есента.

„Данните не са на БСП. Те са на Световната здравна организация и са красноречиви. За огромно съжаление! България беше на първо място по смъртност с 4,12 %. Даваха ни за лош пример Италия, спомняте ли си? Само че според тези данни там смъртността е била 3.47 %. В САЩ е 1,68 %. В съседна Сърбия е 1,01%. Сега седим и гледаме влошаване на ситуацията заради действията на премиера и министъра на здравеопазването Костадин Ангелов. Не може повече да допускаме това!“

- Advertisement -

БСП Варна сезираха ЦИК и СЕМ заради поведението на министър Костадин Ангелов, който е и водач на листата на ГЕРБ – СДС във Варна и Велико Търново.

„Костадин Ангелов заяви, че прекратява кампанията си, защото трябвало да се справя с коронакризата. Първо не се справя с нея, очевидно е! Второ не е прекратил кампанията си. Напротив. Отново не ми се иска да вярвам, че някой е способен на подобно нещо, но то е видно. Той просто се възползва от служебното си поведение и от безплатното ефирно време, което получава всеки ден по няколко пъти по всички медии, на гърба на хилядите болни. Заяви, че не агитира? Тогава защо във Варна е пълно със стотици негови плакати и билбордове с неговия лик и с номера на бюлетината на коалицията, която го издигна? Това Е агитация! По всички параметри! „

Според водача на листата на БСП във Варна, Костадин Ангелов не е прекратил кампанията си, а я води на гърба на хилядите болни.

„Костадин Ангелов не идва официално да води кампания във Варна, защото той не познава града ни. Той не знае какви са проблемите тук и още по-малко – решенията. Него не го интересува, той не е от тук. Той явно не знае, че тук корупцията се е пропила на всички нива, че се строи некачествено и на престъпно високи цени, за да се краде. Не знае, че безработицата е чудовищна, а заплатите – изкуствено занижени.“

Според водача на листата на червените, е изключително важно избирателната активност да е висока.

„Аз вярвам, че хората се събудиха и за всички вече е ясно, че единственият начин да променят нещо е да излязат и да гласуват на 4-и април. Без страх! И без да продават гласа си!“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече