Д-р Стойчо Кацаров: „Зелените паспорти” са непряка дискриминация, ЕК да се засрами!

0

- Advertisement -

ЕК трябва да се засрами от това, което прави със зелените паспорти, каза д-р Стойчо Кацаров, ръководител на Центъра за защита правата в здравеопазването. Това са чувствителни лични данни за здравето, какво пиете като лекарства, от какво боледувате. Това решение дерогира договора за свободно движение в ЕС. Защо за да отидем в Солун ще е нужен зелен паспорт, а до Бургас не? Защо трябва да предпазваме гърците, а не нашите сънародници в Бургас, попита д-р Кацаров.

Паспортите са класически случай на непряка дискриминация. Ваксинираните не разпространяват вируса. Вижте противоречието, до юни трябва да се ваксинира 75% от населението. Защо са зелени визи, след като населението ще се ваксинира? Защо не осигурим ваксина за цялото население и да отпаднат ограниченията, заяви още Кацаров пред bTV.

- Advertisement -

Според него решението е масово ваксиниране и тогава нуждата от зелен паспорт ще отпадне.

Има спорни моменти във въвеждането на зеления паспорт, каза Румен Драганов от Института за анализи в туризма, който също бе гост в сутрешното предаване. Трудно може да стане и електронната виза, която искахме. Всеки може да извади електронен подпис. Всеки казва, че това е възможно, ако е така, защо не го направят веднага. Туризмът е само изпълнител. Очаквам Световната здравна организация да отмени тази рестрикция, каза Драганов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече