Пак шамар за прокуратурата: Фалшивите пари във ВТУ-София били за сватби и кръщенета, а не за търговския оборот

0

- Advertisement -

Фалшивите пари, които бяха открити в печатница на Висшето транспортно училище в София, са били предназначени за ритуали, като сватби и кръщенета, заяви пред съда защитата на двамата души, обвинени в производството на фалшиви пари.

Защитниците на двете лица бяха категорични, че обвинителният акт е крайно неясен. В него на различни места се говорело за фалшиви пари, неистински и подправени, което са понятия, нямащи нищо общо по между си.

- Advertisement -

Адвокатите изтъкнаха и че клиентите им са в лошо здравословно състояние, няма опасност да се укрият или да извършат друго престъпление. Поради това те защитиха тезата, че лицата не бива да остават за постоянно в ареста.

Обвинените за печатане на фалшиви банкноти дори не остават в ареста. Наложиха им най-леката мярка за неотклонение, а именно подписка. Според съда липсват доказателства за това, че банкнотите са подправени парични знаци.

Припомняме, че Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и столичната полиция откриха печатница за фалшива валута в хале на територията на Висшето транспортно училище в София. Съобщено бе, че са иззети фалшификати с общ номинал от 4 млн. долара и 3,6 млн. евро.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече