Проф. Минеков: С дело на Рашидов срещу мен искат да ми затворят устата

0

- Advertisement -

Вежди Рашидов заведе второ дело срещу мен. Това дело е вид насилие, опит да ми затворят устата. Да видим как ще продължи. Това каза в предаването „Честно казано“ по Евроком проф. Велислав Минеков.

И поясни: „Нямам война с Вежди Рашидов. Критичен съм към случващото се в министерство на културата и в държавата, към това, което представлява премиерът и цялата му кохорта.”

От думите на Минеков стана ясно, че бившият министър на културата и настоящ депутат от ГЕРБ иска 120 000 лева финансово обезщетение от Минеков за „обиди”, а в съда е приложил стенограми от десетки негови изказвания, направени в социалните мрежи, както и в предаването „ЕвроДикоФ“.

- Advertisement -

Скулпторът обясни: „Навсякъде цитирам извадени публични факти. Не аз съм творец на фактите. Рашидов иска да ми затвори устата.”

Според професора Рашидов „знае какво аз знам – кажи речи цялата му биография.” И уточни: „А тя е част от историята на българската култура. За мен е загадъчно, че той е милионер. Други няма. Много е трудно човек да се замогне така рязко. Аз живея добре, но не съм милионер. Става дума за много нещастия в тази биография, за много компромиси.”

Проф. Минеков твърди, че в голяма част от обвиненията има много въпроси: „Съди ме защо съм си позволил да питам, а не за факти. В МК стават много интересни неща, но никой не ги забелязва. Там капят добри европари, изливат се достатъчно добри суми”.

„Аз зная неща, които са неудобни и не се казват от други”, категоричен бе Минеков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече