COVID-19 помага на ГЕРБ: Задава се същата власт в по-красива опаковка

0

- Advertisement -

COVID-19 помага на ГЕРБ, вътрешният конфликт изпива силите на БСП, а ДПС се намира в по-добра кондиция, защото нямат конкурент в своето поле. Локдаунът, най-вероятно, ще доведе до по-ниска избирателна активност на 4 април. Пандемията от коронавирус ще увеличи зависимостта на бизнеса от държавата и управляващите. Ако след изборите се състави кабинет, ще се търси някаква по-красива опаковка на това правителство.

Това заяви в интервю за БГНЕС политологът Димитър Ганев „Тренд“.

COVID-19 беше съпътстваща тема през цялата кампания и месеците преди това. Няма да се промени нещо съществено от гледна точка на политическия разговор. И преди този локдаун, въобще преди кампанията, коронавирусът беше основна тема. Наричам COVID-19 информационно цунами.

- Advertisement -

До такава степен залива всичко, че не оставя нито една новина да се задържи за повече от няколко часа или максимум за ден в публичното пространство. Този локдаун няма да промени нещо съществено за самата предизборна кампания, но може да промени две други неща. Първо – в организационно отношение ще затрудни партиите при евентуални срещи с техните избиратели.

От друга страна отново се намираме във висок градус на напрежение, свързан с епидемията. Сравним с този през ноември и декември миналата година. Това означава само едно, страхът и притеснението в обществото ще се покачат. До какво може да доведе това? За мен няма никакво съмнение, че ако продължим с тези ръстове на заболели и с тези мерки, това няма как да не се отрази върху избирателната активност в страната.

Вероятно декларираната избирателна активност в социологическите проучвания ще бъде по-висока, отколкото тази, която реално ще видим на 4 април.

Последиците от ниската избирателна активност са множество. Как една по ниска активност ще се отрази на картината, това е въпрос с повишена трудност, на който надали някой може да отговори.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече