Най-сетне: След 3 години ремонт за 50 млн. лв. пуснаха „Витиня” предизборно

0

- Advertisement -

След три години и 50 млн. лв. днес по обед най-сетне движението в тръбата на тунела ”Витиня” в посока София бе пуснато, похвали се самият Бойко Борисов на страницата си във Фейсбук. През последните три години съоръжението беше в ремонт.

Причината – по време на работата инженерите разбраха, че първоначалното строителство на тунела е било некачествено, в конструкцията имало кухини и на практика цялото съоръжение е било под сериозен натиск.

- Advertisement -

И така, след пет години тапи и задръствания автомобилите отново ще могат да пътуват нормално през обновения тунел. Премиерът Бойко Борисов не пропусна да се похвали с успеха, като качи снимки и видео във Фейсбук. Случайно или не, голямата реконструкция приключва точно в начвечерието на парламентарните избори.  

„Санирането“ на тунела гигант, освен че се проточи, излезе твърде скъпо, особено на току-що поправената част. Първоначално обявената цена беше 5 милиона. Заради откритите усложнения крайната сума се оказа десетократно по-голяма, а именно 50 милиона лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече