Ресторантьор в отчаянието си от мерките: Ще работя и в локдауна, в затвора поне няма да плащам ток!

0

- Advertisement -

Собственик на заведение направи гръмко изявление по повод евентуалното затваряне на държавата. Росица Коцева се закани, че ако бъде решено да бъдат затворени ресторантите, тя ще продължи да работи. Не членува в нито една асоциация, не получава никаква финансова подкрепа и не е плащала никакви заплати от близо 2 месеца. В момента хората, които работят в ресторанта се издържат от заемите й и работят на добра воля, съобщава „Евроком“.

Здравните власти обявиха локдаун за цялата страна Здравните власти обявиха локдаун за цялата страна Здравният министър проф. Костадин Ангелов оповести нови ограничителни мерки от понеделник (22 март), които да бъдат в сила за срок от 1… Прочети повече Правителството реши да удължи мярката, в която работещите във временно затворените дейности ще получават компенсация в размер на 75 на сто от осигурителния си доход. Запазват се обаче и условията и реда за кандидатстване. Така бизнесът на Росица няма да се възползва нито от тази мярка, нито от предходните. „Имахме 25 служители преди януари 2019 г.

- Advertisement -

Трябваше да реша кой да бъде освободен, гледала съм кой има майка, кой има странични доходи, кой няма деца. Общо взето трябва да решаваме съдбите на хората, което те не са заслужили“, коментира Росица Коцева По време на локдаун, ако един обект работи, служителите му подлежат на наказателна отговорност. „И какво ще вземат на служителите? Те всичко са изгубили, абсолютно на нито един служител не му е по-зле, отколкото в момента. Какво ще изгубят? Заплатата, която не са получавали и вече се бави един месец? Те работят три пъти повече за една трета от заплащането. В затвора поне няма да плащам ток“, каза още тя.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече