Фандъкова с оправдания как за 2 дни обърна палачинката за локдауна

0

- Advertisement -

Кметът на София Йорданка Фандъкова се оправда как за два дни смени на 180 градуса мнението си за нуждата от локдаун. Според нея причина за това бил пикът на заразените и хоспитализираните за 72 часа.

Припомняме ви, че на 16 март Фандъкова заяви, не няма нужда от затваряне. На 18 март, обаче беше на противоположна позиция.

- Advertisement -

„От 16-ти март се увеличава пика само за няколко дни. От вчера имаме увеличение на хоспитализираните и хората, които трябва да се интубират. При разговори със засегнати от мерките, става ясно ,че не трябва да се реагира рано, превантивно. Всички са категорични, че децата заразяват. В болниците все още има свободни легла. Днес 80 процента от леглата са заети. Повечето хора за радост излизат излекувани от болниците.  Разговаряхме с бизнеса за постепенно и поетапно отваряне.

Има рязко покачване на броя на заразените и нуждаещите се от лечение. Още от понеделник правихме срещи при здравния министър, следяхме ситуацията и ни даваха съвети какво да се прави.

Решението за по-строги мерки не бе лесно. В София бяхме готови, реагираме бързо, когато има покачване. Всички бяхме за по-строги мерки. Давам си сметка как тези мерки влияят на хората. С разговори се търсят най-разумните от тях“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече