Гарантиран от ГЕРБ ремонт на ремонта: И новият пробив на бул. „Петър Дертлиев“ трябва да се оправя

0

- Advertisement -

10 месеца след пускането на пробива на столичния бул. „Петър Дертлиев“, който свързва магистрала „Струма“ с квартал „Люлин“, вече е за ремонт. Това показа видео на „Спаси София“.

„10 години чакахме този ремонт да се случи и само 10 месеца след пускането на булеварда вече има пукнатини и дефекти по тротоарите“, отбеляза Борис Бонев от „Спаси София“. Пукнатините са зейнали по тротоарите от двете страни на булеварда, като дебелината и дълбочината им варира. Вече има изкъртени и изпочупени бордюри.

- Advertisement -

От „Спаси София“ настояват за незабавен ремонт и сериозни глоби за фирмата изпълнител. Бонев припомни: „За скромните 650 метра са платени нескромните 2,7 млн. лева от бюджета на общината. Но това е белегът на цялото управление на Йорданка Фандъкова. Това е тяхната визия за София – напукана, мръсна, разрушена, некачествена“.

Наскоро пукнатини се появиха по една от новопостроените отсечки на кръговото движение на Лъвов мост, напомня „Сега“. От Общината обяснениха, че асфалтът се пропукал заради резките промени в температурите в последните дни. Пукнатината се намирала на мястото на фугите за поемане на топлинните деформации, задължителни за мостови съоръжения, защото осигуряват устойчивостта им при температурни колебания. Тротоарът на отбивката от бул. „Петър Дертлиев“ обаче не е мостово съоръжение.

Вчера организацията показа и трагичното състояние на уж ремонтирания Западен парк, за което са платени близо 14 млн. лв.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече