Харизанов: Трифонов не можеше да състави кабинет, трябваше да се моли на протестните партии

0

- Advertisement -

Мисля, че никой там (в ИТН – бел. ред) не е имал разчета, че ще му бъде възложена отговорността да управлява държавата. Никога не ми е приличало на проект, който е създаден с тази цел. Това е проект, който е създаден около една определена мисия, онази от референдума и желанието си да бъде коректив и непрекъснато да напомня на политиците къде бъркат. Това каза анализаторът Георги Харизанов пред БГНЕС.

Той добави, че не е изненадан от това, че те не искат да се превърнат в системни политици и не желаят да носят отговорност за управлението на страната.

„Изненадата се състоя на самите избори, но всичко след това като че ли е закономерно“, подчерта той.

- Advertisement -

По отношение на мотива на Трифонов да откаже да състави кабинет, Харизанов каза, че с 50 депутати няма как да бъдеш независим и за да постигне кворум е необходимо да ходи и да се моли на останалите в парламента.

„Необходимо е да ходи и да се моли на председателите на двете протестни коалиции, за да достигне до цифрата 92. След това да се помоли на социалистите или ДПС да му направят кворума. Няма как да стане. По-добре, че останаха здраво стъпили на земята и не тръгнаха по този път. Нямаше да доведе до нищо добро“, убеден е Харизанов.

„Лошото е в рязкото сваляне на нивото, в отвратителния език, който използват политиците, ако щете и кръщавайки партиите си. В изключително ниското ниво на страсти, които виждаме от парламентарната трибуна, начинът, по който народни представители се обиждат, като по този начин обиждат и избирателите. Те като че ли забравят, че цялата им мисия е да работят за хората”, коментира той.

Прегледана: 10478

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече