Бойко: Кандидатът за президент на ГЕРБ ще е умен, красив, приет на Запад и с добри отношения на Изток! Въпросът е от къде точно ГЕРБ ще намери такъв кадър?

0

- Advertisement -

На втория ден на Великден премиерът в оставка Бойко Борисов и ГЕРБ свикаха брифинг, на който разкритикуваха промените в Изборния кодекс и върнатите мандати за съставяне на ново правителство от втората и третата партия в 45-о НС. ГЕРБ обаче няма да оспорва промените в Изборния кодекс пред Конституционния съд, стана ясно от думите на премиераСамият Борисов заяви, че няма да се кандидатира за президент и очерта профила на кандидат-президента на ГЕРБ.

„Умен, красив, с опит, приет на Запад, с добри отношения на Изток. Коренно различен от сегашния разединител на нацията“, каза Борисов.

След това добави – „Няма да съм аз“ и не отговори на въпроса дали не описва Даниел Митов. Последно Борисов номинира Митов за премиер, след като ГЕРБ като победител от последните парламентарни избори първи получи мандата за съставяне на правителство.

- Advertisement -

Критики за Изборния кодекс

Премиерът в оставка остро разкритикува някои от промените в Изборния кодекс, сред които машинното гласуване и видеонаблюдението, а също и светкавичното обнародване на Изборния кодекс в Държавен вестник. Той определи като „срамота“ да се накарат хората да работят на Разпети петък през нощта, за да бъде обнародван актът. Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова нарече новите партии – „новите варвари“.

“На разпети петък да приемеш закон за три дни при положение, че ние сме имали препоръки по тази тема една година преди изборите. Целта беше ЦИК да се даде в ръцете на кандидата за президент. ЦИК се назначава от Радев, а НС за да бъде диктатът пълен, кой ще е председател сега? Къде му е методологията на НС как ще назначи председател и зам.- председател ако не му дадат удобните хора? Абсолютно погазване на всички принципи. От 20 членове на ЦИК, ГЕРБ имаше 7, всички останали бяха на другите партии”, посочи Борисов.

Прегледана: 9463

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече