Каролев открит с множество травми в Пирин, д-р Коце лети към Разлог със спецлинейка

0

- Advertisement -

Д-р Коце Ботокса лети със спецлинейка и реанимационен екпи на „Пирогов” към Разлог, за да вземат и транспортират до София икономиста Владимир Каролев, който бе открит след 12-часово издирване от планински спасители в изключително тежко състояние.

Икономистът вчера изчезна в Пирин, където е карал сноуборд, а сигнал за това подадоха негови близки.Той е бил намерен в района на връх Тодорка, около Жабешкото езеро, малко преди 1 часа тази нощ, съобщава БНТ тази сутрин.

Каролев е намерен жив, но в безсъзнание, на височина 2300 м. Реагирал е на болка в минутите на откриването му. Изнесен е на ръце.

В 4:30 ч той е бил предаден от планинските спасители на Спешна помощ и е откаран в болницата в Разлог. Оттам казаха, че Каролев е с множество политравми и тежка черепно-мозъчна травма.

Не е ясно от каква височина е паднал.

- Advertisement -

„В 12:40 двама души от групата го намериха в безпомощно състояние, в безсъзнание, не може да мърда и неконтактен – обясни дежурният спасител в Планинската спасителна служба на Банско Методи Баненски. – С помощта на нашите съоръжения го изнесохме и предохме в линейката на Спешна помощ – Банско.“

Според него бързото намиране на Каролев е „късмет, защото акцията беше по тъмно, много рискована и по труден терен“. Освен това мястото, където е открит, е без покритие и не може да бъде открит чрез телефона му.

От болницата в Разлог съобщиха, че Каролев е с множество травми и много тежка черепно-мозъчна травма, а състоянието му е много тежко.

Малко по-късно стана ясно, че реанимационен медицински екип на спешна помощ от „Пирогов”, начело с д-р Коце Ботокса (здравния министър в оставка Костадин Ангелов) лети към болницата в Разлог, за да прибере финансиста със специално оборудвана линейка, с каквато в югозападния ни град не разполагат, за да го транспортират до София.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече