Генка Шикерова попари Гавазова и Йовчев: Едно некадърно направено интервю не е повод да се атакува медията

0

- Advertisement -

Както написах и в началото на миналата година по повод лепването на етикета „Божков ТВ“ едно некадърно направено интервю не е повод да се атакува медията и то със съвсем друга цел. Очевидно онази цел беше постигната. Мисля същото и за атаката срещу служителите на медията в момента. Това написа журналистът Генка Шикерова във Фейсбук профила си.

„Искам да кажа две изречения за участието ми вчера в bTV. Видях каква не трябва да бъде журналистиката и вероятно начинът, по който Гавазова и партньорът й (Биляна Гавазова и Златимир Йовчев – бел.ред.) водеха предаването, е доходна дейност“, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков в интервю за БНР.

- Advertisement -

От бТВ отговориха, че Рашков е направил внушение, че те са изпълнявали поръчка чрез интервюто си с него (на 17 май) и дори препоръча на собствениците на медията да ги отстранят като водещи.

„bTV Media Group счита за силно обезпокоително за медийната среда в България, че след повече от 30 години демокрация и свобода на словото в страната, длъжностни лица от всяко правителство продължават да си позволяват да атакуват публично журналисти от частни независими медии с безпочвени твърдения. Неуважението към авторитетни медии с високо доверие, като bTV и нейните журналисти, публично демонстрирано от представителите на всяка власт, считаме като основна причина за 112-ото място на България в класацията на Репортери без граници“, допълват от бТВ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече