На тъмно! Вдигат още цената на водата!

0

- Advertisement -

Утре КЕВР натъмно, без участие на граждани, ще обсъжда показателите за бизнес плановете за новите поскъпвания на водата за следващите 5 години. Това алармира лидерът на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова на страницата си във Фейсбук с кратко видео.

По думите й окончателните решения на комисията ще дойдат през юли, когато най-вероятно парламент все още няма да бъде конституиран. 

„Ще спазим закона“, бил единственият отговор на шефа на институцията Иван Иванов.

- Advertisement -

„От информацията, с която предварително разполагаме – водата се вдига. В Разград се плащат 3,63 стотинки на кубик, а ВиК операторът предвижда само 2% оптимизиране на загубите за следващите години. Същото става и в Добрич – където са получили 23 милиона лева. Течовете там щели да си продължат да бъдат над 80%, според плана на ВиК-то в града до 2026-а г.“, обясни Манолова. 

Тя задава резонния въпрос с какво са се подобрили водопреносната мрежа или качеството на водата, за да поскъпне отново животворната течност.

Както е известно, от години Манолова се бори с монополистите, сред които са и ВиК дружествата, нееднократно е участвала в протести срещу поскъпването на водата, а дори част от предизобраната й кампания бе изградена върху това.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече